Newsflash

Asa Krogtoft / Guitar and Vocals

 


 

Asa Krogtoft
Guitar / Vocals

 
Presseskriv Print E-mail

I Nordland var utviklingen innen pop- og rockemusikken nærmest eksplosiv på 60-tallet. I kjølvannet av dyktige grupper som The Snapshots fra Harstad, Vanqueros fra Bodø og The Wizards fra Narvik, kom det flere nye talentfulle band fra fylket. Blant de absolutt fremste fant man The Strangers fra Mo i Rana, The Arrows fra Fauske og 1-2-6 fra Bodø. Og man trenger ikke å ha levd så lenge i landet for å ha fått med seg en av de mest oppsiktsvekkende låtene fra norsk 60-tall: “Graveyard Paradise” med 1-2-6 ! Låtskriver, stemme og gitar: Asbjørn “Asa” Krogtoft!

Etter at disse tre gruppene var blitt oppløst, tok Nils-Ole Steinbakk kontakt med Willy Andersen og Asa Krogtoft og presenterte en idé om å danne en nordnorsk “supergruppe”. Noen uker etter var Taboo et faktum og trommisen fra Fauske og sangeren fra Bodø flyttet på hybel på Mo. Etter en kort men hektisk trenings-periode gikk turen direkte til platestudioet i Oslo. Singelen som ble spilt inn - “Vampire Tango” c/w “You´re My Friend’ - har beholdt sin mytestatus innen psykedelisk norsk rock helt frem til i dag. Etter debutkonserten på Fossetangen ved Selfors i slutten av april 1968, pakket guttene instrumentene og satte kursen sørover til de “store scenene”. Taboo toppet da allerede popularitestlistene i Poprevyen og fremtiden så lys ut.

Etter en ny runde i Roger Arnhoffs lydstudio var neste singelplate klar: “Queen of Spades” c/w “Fonebone Street”. Også denne ble godt mottatt hos såvel platekjøpere som kritikere. Men de fire ungdommene fikk snart erfare at ikke alt gikk på skinner her i verden, og brått var eventyret Taboo over.

Det skulle gå 40 år før de fire karene sto på scenen sammen igjen. Det skjedde under Gammelpopfestivalen i Bodø i januar 2008 til stor jubel fra gamle som nye fans. Til denne begivenheten hadde gruppen nye originallåter på repertoaret — signert Willy og Asa. Kort tid etter gjorde de to konserter på Babettes Restaurant i Mo i Rana — til ellevill jubel fra de fremmøtte. Og da jubileumskonserten gikk av stabelen på Fossetangen 28. april — nøyaktig 40 år etter debuten — var stemningen intet mindre enn magisk.

“Nysuksessen” ga så mye mersmak at Willy og Asa fortsatte å skrive nye låter som gruppen nå har spilt inn i Hønsehuset Lydstudio i Bodø - og resultatet slippes altså fredag 29. januar 2010. “Reborn" - en verdig fortsettelse på den mytiske historien om Taboo - Nordnorges første “supergruppe”.

Are Bredal Simonsen har vært produsent, mens Asa selv har masteret "Reborn".

Tracklisten ser slik ut:
 1. Shine On Me
 2. Antarctica
 3. Where Horses Hide
 4. You Turn Away And Smile
 5. Reboot Your Heart
 6. Too Much Information
 7. Something Inside
 8. Replay Love
 9. Taboogie
 10. This Is Our Life
 11. Mirror For Sale

I CD-boxen finner du i tillegg til tekster og fotos - også Asa´s personlige "Our Story" - eventyret om Taboo sett fra innsiden.

 
< Prev   Next >
original solarflare design by rhuk
lunarized by joomlashack